تبادل لینک هوشمند برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان پایگاه تخصصی انروید و آدرس androidha2.LXB.irلینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.
کدQRوبلاگ
حتما قرار دهید کد را کبی کرده دروبلاگ خود قرار دهید
فارنت: سونی در نمایشگاه IFA2012 از گوشی هوشمند اکسپریا V رونمایی کرد و اولین نکته قابل توجه در این گوشی این بود که بر خلاف سایر محصولات بازار این گوشی را به نوعی میتوان سرپوشیدهترین راز سونی تا آن زمان دانست که کمترین اطلاعات در خصوص مشخصات سختافزاری و طراحی آن منتشر شده بود.
معرفی کوتاه:
سونی اکسپریا V به یک صفحه نمایش ۴٫۳ اینچی با وضوح ۷۲۰ در ۱۲۸۰ مجهز است و قدرت پردازش آن بر دوش پردازنده دو هستهای و ۱٫۵ گیگا هرتزی Snapdragon S4 MSM8960 آن است که البته از پردازنده گرافیکی Adreno 225 برخوردار است. اکسپریا V از رم یک گیگابایتی و ۸ گیگابایت حافظه داخلی برخوردار بوده که البته میتوان این مقدار حافظه داخلی را به کمک درگاه کارت حافظه میکرو اس. دی افزایش داد.
اکسپریا V از دوربین ۱۳ مگاپیکسلی Exmor R با قابلیت ثبت تصاویر ویدئویی با کیفیت ۱۰۸۰p در قاب پشتی و دوربین VGA در قاب جلویی برخوردار است. باطری گوشی قابل جدا شدن بوده و از ظرفیت ۱۷۵۰ میلیآمپر بر ساعت برخوردار است. پشتیبانی از میکروسیم، ان.اف.سی از دیگر مشخصات این گوشی ۱۲۰ گرمیست که در سه رنگ مشکی، سفید و صورتی در ابتدای زمستان به بازار عرضه شده است.
طراحی:
سونی تقریبا در تمام اکسپریاهای خود از یک رویه طراحی پیروی کرده است اما شاید بتوان اکسپریا V را در این خصوص متمایز دانست و شاید اکسپریا V این موضوع را مدیون خاصیت ضدآب و گرد و غبار خود باشد اما با اطمینان میتوان گفت طراحی گوشی تا حد زیادی تحت تأثیر خاصیت ضدآب و ضد گرد و غبار بودن گوشی بوده است.
وقتی گوشی را در دست میگیرید خوشدست بودن گوشی خودنمایی میکند و بر خلاف تصوری که به خاطر اندازه صفحه نمایش در ذهن خود دارید میتوانید به نوعی وجود آن را در دست خود فراموش کنید. طراحی گوشی تا حد زیادی طراحی گوشی اکسپریا آکرو اس را به یاد شما خواهد انداخت مخصوصاً در طراحی پوشش درگاهها تا بتوان مانع از نفوذ آب به داخل آن شد. دورتادور گوشی را قاب فلزی پوشانده که البته طراحی پلهای مانند آن کمی سلیقه کاربران را محدودتر خواهد کرد و انحنای پشتی گوشی نیز تا حد زیادی شما را به یاد اکسپریا آرک اس خواهد انداخت.
بر روی صفحه نمایش خبری از دکمههای فیزیکی نیست و سونی آنها را به درون صفحه نمایش فرستاده که البته در هنگام نیاز خودبخود حذف شده و شاهد صفحه نمایشی تمام خواهید بود. بالای صفحه نمایش آرم سونی به چشم میخورد و در کنار آن و در قسمت چپ دوربین تماس ویدئویی و در بالای آن بلندگوی تماس گوشی به چشم میخورد.
اکسپریا V در اندازه ۱۲۹ در ۶۵ در ۱۰٫۷ میلیمتری خود در لبههای کناری خود چیزی جز دکمههای افزایش و کاهش صدا و خاموش و روشن کردن ندارد و به غیر از این دکمهها تنها پورتهای شارژ داک خودنمایی میکند. البته این تمام کار نیست و پوششهایی که بر روی درگاههای به کار رفته به خوبی طراحی یکنواختی را در لبههای کناری فراهم کرده اما به نظر من کمی کار را هم مشکل کرده است. مثلا شما بر روی درگاههای ورودی شارژ و خروجی صدا شاهد درپوشی هستید که به اندازه کافی خیال شما را از بابت ضدآب بودن دستگاه راحت میکند اما برای کسانی که هر روز باید این پوششها را باز کنند کمی ترسناک است که مبادا این پوششها جدا شده و خب خاصیت ضدآب بودن دستگاه نیز خودبخود از میان رود! به هر حال این اولین بهائی ست که برای ضدآب بودن این گوشی و شاید هر گوشی دیگری باید بپردازید.
در لبه سمت راست گوشی و در میانه بالائی شاهد دکمههای پاور و کم و زیاد کردن صدا هستیم. در این سمت بجز این دکمهها شاهد منفذی برای انداختن بند گوشی روبرو هستیم که تقریبا به نمادی در طراحیهای سونی موبایل تبدیل شده است. دکمههای موجود کمی سفت به نظر میرسند که با توجه به نکاتی که گفتیم طبیعی به نظر میرسد. در سمت چپ گوشی و در میانه بالائی درگاه ورودی شارژ گوشی دیده میشود و دقیقاً در زیر آن پورت شارژ داک گوشی دیده میشود. درپوش درگاهها در گوشی به اندازه کافی محکم هستند اما باید شما هم دقت لازم را داشته باشید. در بالای گوشی درگاه خروجی صدا قرار گرفته که درپوش ان وضعیتی مشابه درگاه شارژ گوشی را دارد. در پایین گوشی هم ورودی صدا دیده میشود و در آن طراحی پلهای شکل گوشی بیشتر به چشم میآید. از دکمه دوربین خبری نیست و تفاوت مهم در طراحی گوشی جایگاه دکمه پاور گوشی است که با توجه به ضرورت اطمینان بیشتر در ضدآب بودن گوشی تجمیع آن در کنار دکمه ولوم و در سمت راست گوشی منطقی به نظر میرسد اما باید چند روزی برای عادت کردن به آن وقت بگذارید. در این طراحی برای اطمینان بیشتر از دکمه شاتر دوربین خبری نیست.
قاب پشتی گوشی پلاستیکی اما قابل اطمینان است. بر روی این قاب و تقریبا بالاتر از قسمت میانی آرم اکسپریا به چشم میخورد. بالای گوشی لنز دوربین خودنمایی میکند و در زیر آن نیز فلاش دوربین به چشم میخورد. در قسمت پایینی گوشی چیزی به جز بلندگوی گوشی به چشم نمیخورد و در پائین قاب هم منفذ باز کردن قاب پشتی گوشی وجود دارد. باز کردن قاب پشتی راحت نیست اما سخت هم نیست که با توجه به خاصیت گوشی منطقی به نظر میرسد. در زیر قاب پشتی و دورتادور محوطه باطری و سیم کارت را بند لاستیکی برای عایقبندی فرا گرفته که در آزمایش ما نیز، آب اگر چه به پشت گوشی نفوذ میکرد اما دقیقا دور تا دور همین بند لاستیکی متوقف میشد. وزن این گوشی ۱۲۰ گرم است و در سه رنگ سفید، مشکی و صورتی عرضه شده است که همانطور که میبینید گوشی مورد بررسی ما با قاب پشتی سفید رنگ بود.
ضدآب و ضدگرد و غبار
وقتی این همه در قسمت طراحی گوشی از خاصیت ضد آب بودن گوشی حرف زدیم خب نمیتوانیم حرف زدن به طور تخصصی در مورد این قابلیت اکسپریا V را نادیده بگیریم مخصوصا وقتی کمکم این قابلیت در حال تعمیم به تمام گوشیهای رده بالای سونی است.
سونی اکسپریا V به دو استاندارد محافظت IP55 و IP57 مجهز است که نشان میدهد این گوشی در برابر نفوذ گرد و غبار و نفوذ آب به داخل دستگاه مقاوم است و به خوبی عایقبندی شده است. با توجه به این استانداردها میتوان گفت که این گوشی میتواند در عمق حداکثر یک متری آب تا ۳۰ دقیقه دوام بیاورد. همانطور که میدانید با افزایش عمق آب مقدار فشار وارد شده به هر جسمی افزایش پیدا میکند. مطمئنا این استاندارد برای اطمینان از یک قابلیت دستگاه و افزایش عمر آن با توجه به افزایش آمار از کارافتادگی دستگاهها در نتیجه افتادن در مایعات است و نمیتوان این طور قلمداد کرد که میتوان همواره این موضوع را مورد آزمایش قرار داد چرا که با اولین اشتباه و کاملا بسته نبودن یکی از همین درگاهها آب به داخل دستگاه نفوذ کرده و گارانتی دستگاه شما باطل خواهد شد. بهتر است اجازه دهید دستگاه خودش را هنگام بروز اتفاق به شما نشان دهد!
تنها موضوع و شاید مشکل در هنگام لمس آب توسط گوشی، انجام خودکار برخی فرمانهای لمسی (به طور مثال باز شدن منو) بود که به نظر میرسد سونی باید فکری به حال آن بکند.
در این زمینه ما آزمایشی را ترتیب دادیم که میتوانید فیلم ویدئویی تهیه شده آن را در اینجا ببینید. این آزمایش در شرایط کاملا ایمن تهیه شده و مطمئنا ریسک انجام این کار بر عهده خود شماست.
صفحه نمایش:
اکسپریا V از یک صفحه نمایش ۴٫۳ اینجی TFT خازنی ۱۶ میلیون رنگ با وضوح ۷۲۰ در ۱۲۸۰ مجهز است. تراکم پیکسلی صفحه نمایش گوشی ۳۴۲ پیکسل در هر اینچ است که این میزان تراکم پیکسلی در کنار استفاده از فناوری نمایش براویا ۲ سونی نویدبخش کیفیت مناسبی در نمایش تصاویر است. فناوری Mobile Bravia Engine2 که نسخه دوم این فناوری است نسبت به نسخه اول که به طور مثال در اکسپریا تی به کار گرفته شده، زوایای دید بهتر، کنتراست و وضوح بهتر و رنگهای طبیعیتر با وجود نویز کمتر را به ارمغان میآورد. این صفحه نمایش از قابلیت مولتی تاچ تا ۱۰ انگشت پشتیبانی کرده و از لایهای محافظ و ضدخش برخوردار است.
این روزها تراکم پیکسل حرف اصلی را در مقایسه صفحه نمایشها میزند پس به این اعداد دقت کنید: گلکسی اس ۳ با تراکم پیکسل ۳۰۶ پیکسل در هر اینچ، اچ. تی. سی وان ایکس با تراکم پیکسل ۳۱۲ پیکسل در هر اینچ، آیفون ۵ با تراکم پیکسل ۳۲۶ پیکسل در هر اینچ و لومیا ۹۲۰ با تراکم پیکسلی ۳۳۲ پیکسل در هر اینچ. اکسپریا V در میان این غولهای ۲۰۱۲ حرف اول را میزند اما خب با نگاهی به اعداد و ارقام رقبای ۲۰۱۳ آن مانند اکسپریا Z و گلکسی اس ۴ هر دو با تراکم پیکسلی ۴۴۱ پیکسل در هر اینچ و اچ. تی. سی وان با تراکم پیکسلی ۴۶۹ پیکسل در هر اینچ میتوان مقایسه بهتری داشت.
سختافزار:
اکسپریا V از پردازنده دو هستهای و ۱٫۵ گیگا هرتزی Snapdragon S4 MSM8960 برخوردار است که کار با آن را در کنار رم یک گیگابایتی گوشی، روان و مناسب جلوه میکند. پردازنده گرافیکی Adreno 225 بکار گرفته شده در اکسپریا V اطمینان لازم را در هنگام استفاده از گوشی به ما میدهد. اکسپریا V از ۸ گیگابایت حافظه داخلی برخوردار است که با وجود کیفیت تصاویر گرفته شده با گوشی و میزان استفاده یک کاربر از حافظه گوشیهای هوشمند پایین به نظر میرسد. مخصوصا که این ۸ گیگابایت حافظه کاملا خالی نیست و ۱٫۲ گیگابایت از آن را فریمویر گوشی، ۲ گیگابایت از آن به عنوان حافظه گوشی و ۳٫۷ گیگابایت از آن نیز به عنوان حافظه لازم برای مدیا بکار گرفته شده است. به هر حال باید خدا را شکر گفت که اکسپریا V از درگاه کارت حافظه میکرو اس. دی برخوردار است و میتوان به راحتی این حافظه را افزایش داد.
اکسپریا V از شبکه مخابراتی LTE پشتیبانی میکند و ظاهرا در برخی نسخهها از شبکههای مخابراتی مجهز به HSPA نیز پشتیبانی میکند. برخورداری از بلوتوث ۴ موضوع قابل توجه دیگر در این گوشی است که آن را نسبت به رقبای همسطح خود برتر نشان میدهد. پشتیبانی از میکروسیم، فناوری ان. اف. سی، ام. اچ. ال و همچنین برخورداری از گواهینامه پلیاستیشن از دیگر مشخصات سختافزاری آن است. باطری گوشی قابل جدا شدن بوده و از ظرفیت ۱۷۵۰ میلیآمپر بر ساعت برخوردار است.
باطری:
اکسپریا V از یک باطری Li-Ion با ظرفیت ۱۷۵۰ میلیآمپر بر ساعت استفاده میکند که سونی در مشخصات آن مدعی شده است که (در شرایط استاندارد مخابراتی) این گوشی میتواند بیش از ۳۰۰ ساعت در شبکههای ۲G و بیش از ۴۰۰ ساعت در شبکههای ۳G در حالت استندبای دوام بیاورد. سونی همچنین مدت زمان مکالمه با گوشی را بیش از ۷ ساعت در دو شبکه ۳G و ۲Gاعلام کرده و همچنین اعلام کرده که میتوانید بیش از ۱۸ ساعت با آن موسیقی گوش کنید.
صرفنظر از این آمارها نتایج بررسی واقعی ما نشان داد که گوشی اکسپریا V از لحاظ باطری عملکرد چندان عالی از خود نشان نمیداد. اما به طور کل نمیتوانید با فعالیتی بیش از فعالیت روزانه یک کاربر عادی، بیش از یک روز بر روی باطری گوشی حساب باز کنید. نتیجه تجربه کاری ما همچنین نشان داد که باطری گوشی اکسپریا V با انجام کارهای روزمره همچون تماس تلفنی، بازی، وبگردی و… ۲۹ ساعت به شما وفادار خواهد ماند. این نتیجه نمونهای بود که در اختیار ما بود.
موضوع دیگر اینکه انتظار منطقی این است که یک گوشی ضدآب حداقل باطری جدانشدنی داشته باشد تا محافظت کاملتری را از پشت گوشی فراهم کند که البته به نظر، سونی قصد کم کردن درگاههای موجود بر روی بدنه و جاسازی سیم کارت و کارت حافظه در کنار باطری و محافظت یک جای آنها را داشته است.
قدرت و بازدهی (بنچمارک)
همانطور که گفتیم اکسپریا V از یک پردازنده کوآلکام MSM8960 با دو هسته Krait با فرکانس ۱٫۵ گیگاهرتز و پردازنده گرافیکی آدرنو ۲۲۵ و یک گیگابایت رم تجهیز شده است. این تجهیزات برای یک صفحه نمایش ۷۲۰p کاملا مناسب به نظر میرسد و به نظر به راحتی میتواند عملیات تبدیل ویدئو ۱۰۸۰p را به سرانجام برساند و در بررسی ما نیز به راحتی وطائف عادی در منوهای اندروید را بدون خلل انجام داد. اگر چه نمیتوان منکر آن شد که نتایج موجود در بنچمارکها نشانگر آن است که میان نتایج این گوشی با چهار هستهایها موجود تفاوتی منطقی وجود دارد. هرچند تجربه نشان داده این تجربه کاربریست که در هنگام استفاده حرف اول را میزند و نه نتایج بنچمارک. نتایج بررسی بنچمارک این گوشی نشان میداد که این گوشی در بنچمارک AnTuTu رقم ۷۳۵۸ در بنچمارک Quadrant رقم قابل توجه ۵۸۱۷ و در بنچمارک گرافیکی NenaMark2 رقم ۵۹٫۲ فریم بر ثانیه را ثبت کرد.
نرمافزار:
اولین نقطه ناامیدکننده اکسپریا V که شاید حتی پیش از خرید آن و با خواندن مشخصاتش با آن روبرو شوید، نسخه اندروید این گوشی هوشمند است. سونی در این گوشی از نسخه اندروید ۴٫۰٫۴ بستنی حصیری استفاده کرده است و البته وعده آپدیت جلی بین را برای آن در سال ۲۰۱۳ داده است که هنوز (فروردین ماه ۹۲) به آن وفا نکرده است.
در رابط کاربری اختصاصی سونی در اکسپریا V تغییر خاصی نسبت به مدلهای قبلی دیده نمیشود به هر حال این اولین باری نیست که ما این نسخه از اندروید را بر روی یک اکسپریا میبینیم و تقریبا میتوان گفت شاهد تغییرات بزرگی نیستید.
اکسپریا V از همان منوی ۵ صفحهای بهره میبرد که قادر به اضافه کردن و یا کم کردن آنها نیستید. در زیر صفحه اصلی (هوم پیج) همان ۵ آیکن همیشگی به چشم میخورد که و همان چیزهای همیشگی مانند نحوه خاص چیدن برنامهها و آیکونهای خاص اکسپریا را شاهد هستیم. تنها نکته حائز اهمیت استفاده خوب از برنامه پخش موسیقی واکمن در این سری از گوشیهاست که خوشبختانه ادامه دارد. فناوری ClearAudio در اکسپریا V قابلیت این را دارد که در آهنگهای فشرده شده بتواند بهترین کیفیت پخش را برای کاربر به ارمغان بیاورد.
اضافه شدن قابلیت استفاده از این ویجت در صفحه قفل گوشی کمی به قابلیت این رابط کاربری افزوده است. با این قابلیت اگر شما در حال گوش دادن به یک موزیک باشید با رفتن گوشی به حالت قفل همچنان خواهید توانست بر پخش موسیقی کنترل داشته باشید.
در منوی گوشزد (ناتیفیکیشن) شاهد اضافه شدن ویجت کنترل مواردی همچون صدا، بلوتوث، وایفای، دیتای شبکه و دسترسی سریع به منوی تنظیمات هستیم. قابلیت قابل توجه دیگر در رابط کاربری سونی حالت بکآپ این رابط کاربری است که میتوانید از اطلاعات برنامههای نصب شده خود بکآپ تهیه کرده و پس از حذف و نصب دوباره آنها دوباره به آن اطلاعات دسترسی داشته باشید.
دوربین:
اکسپریا V از یک لنز ۱۳ مگا پیکسلی با سنسور Exmor R و یک فلاش ال. ئی. دی بهره میبرد که میتواند تصاویری با اندازه حداکثر ۴۱۲۸ در ۳۰۹۶ پیکسل خلق کند. در هنگام عکسبرداری شاهد دو منوی کنترل در دو طرف دریچه دید دوربین هستیم. در سمت چپ گزینههای تنظیمات دوربین به چشم میخورند و در سمت راست تغییر حالت عکاسی به فیلمبرداری، دکمه لمسی شاتر و تصاویر بندانگشتی از آخرین تصویر گرفته شده دیده میشوند. با زدن دکمه منو دو صفحه جدید از تنظیمات اضافه در برابر شما ظاهر میشوند که شامل تنظیم صحنه، اندازه تصاویر، تشخیص لبخند، برچسب مکان، پایداری تصویر و فوکوس است. از میان گزینههای موجود در سمت چپ به غیر از گزینه حالت عکسبرداری باقی گزینهها قابل تغییر هستند. سرعت ثبت تصاویر مناسب و سرعت دوربین در حد بسیار خوب به نظر میرسد.
فناوری Auto Superior که در دوربینهای دیجیتال سایبر شات سونی هم دیده بودیم در اکسپریا V میتواند به صورت خودکار صحنهها ( Scene ها) را تشخیص دهد و بهترین تنظیمات را برای تصاویر و استفاده از چهار لایه مختلف اعمال کند. این فناوری برای محیطهای تاریک بهترین عملکرد را دارد.
نکته دیگر استفاده از گزینه عکسبرداری سریع در هنگام قفل بودن صفحه نمایش هستیم. اگرچه به نظر گزینه آنچنان مناسبی نیز نیست چون زمان عکسبرداری آنقدر زیاد نیست که دوربین فوکوس مناسب را انجام داده و معمولا نتیجه این تصاویر چندان راضیکننده نیست.
قابلیت HDR یا High Dynamic Range در اکسپریا V، دوربین را قادر میسازد تا در یک عکس با چند Exposure مختلف عکسبرداری کرده و سپس با تلفیق آنها یک تصویر بهتر را ایجاد کند. این قابلیت که پیش از این هم در گوشیهای پیشرفته مشاهده شده است مخصوصاً برای مواقعی مفید است که سوژه پشت به منبع نور قرار گرفته باشد. (آموزش استفاده از قابلیت HDR در دوربین تلفن همراه)
در هر صورت تصاویر ثبت شده توسط دوربین گوشی اکسپریا V نشان میدهد که جزئیات در تصاویر گرفته شده به خوبی ثبت شدهاند. رنگها به خوبی ثبت شده و تصاویر بسیار شارپ و زنده هستند. مطابق معمول شاهد نتایج بسیار بهتری در نور روز هستیم و در نور کم هم با نور فلاش شاهد تصاویری با جزئیات خوب هستیم.